Tiramisu s koňakem
45 min.
Ingredience
- 200mililitrůKáva Espresso
- 4centilitryKoňak
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
- 80gramůCukr krupice
- 150gramůPiškoty cukrářské
- 2lžíceKakao
- 1litrVoda pitná
- 500gramůMascarpone
- 0,5kusVanilkový lusk
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
792 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
57 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
375 mg
Cukr
34 g
Postup přípravy
- 1Do horkého čerstvého espressa přilijeme koňak a necháme vychladnout.
- 2Do hrnce si vlijeme vodu a na ni položíme kovovou misku. V misce ušleháme krém ze žloutků a cukru, dokud se cukr úplně nerozpustí. Nařízneme podélně vanilkový lusk a dřeň vyškrábeme ke krému. Postupně po lžících vmícháváme sýr mascarpone.
- 3Větší formu vyložíme polovinou piškotů. Zakapeme piškoty polovinou celkového množství espressa s koňakem. Přidáme krém se sýrem mascarpone a uhladíme. Poskládáme na uhlazenou vrstvu zbytek piškotů a pokapeme zbylým espressem a navrstvíme zbytek krému. Přikryjeme průhlednou fólií a vložíme na 4 hodiny do chladničky.
- 4Než budeme moučník podávat, posypeme ho kakaovým práškem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.