Tlačenka z Pošumaví
130 min.
Ingredience
- 1kilogramVepřový lalok
- 300gramůVepřová kůže
- 1kusVepřový jazyk
- 1kusVepřové srdce
- 350gramůJátra vepřová
- 4litryVoda pitná
- 1kusBobkový list
- 1kusCibule
- 1lžičkaPepř černý celý
- 5kusůNové koření celé
- 2,5lžíceSůl
- 4decilitryVepřová krev
- 1,5lžíceMajoránka
- 1,5lžičkyPepř černý mletý
- 1lžičkaKmín drcený
- 0,5kusVepřová hlava
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1583 kcal
Bílkoviny
82 g
Tuky
136 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
893 mg
Cukr
574 mg
Postup přípravy
- 1Po zabijačce dobře očistíme a omyjeme polovinu hlavy i s uchem a rypáčkem, nožičku, tučné maso z krku (lalok), kůže, jazyk, srdce a kousek jater. Vše pokrájíme na menší kusy, dáme do velkého hrnce s 4 l vody. Přidáme bobkový list, celou očištěnou cibuli, celý pepř, nové koření a vaříme doměkka přibližně 90 minut. Jenom játra vyjmeme po 20-25 minutách vaření a přidáme do vody sůl.
- 2Měkké maso nakrájíme na kousky velikosti sousta. Játra, srdce a oloupaný jazyk nakrájíme na tenké nudličky. Vše vložíme do mísy, přidáme krev, sůl, majoránku, pepř, drcený kmín a směs promícháme s masovým vývarem (asi 4 dl).
- 3Směs nalijeme do umělého střeva na tlačenku, konec dobře uzavřeme, tlačenku dáme mezi 2 prkénka a necháme na chladnějším místě zatuhnout.
- 4Vychladlou tlačenku nakrájenou na plátky podáváme až na druhý den.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.