Tlačenka z Pošumaví

130 min.

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1583 kcal
Bílkoviny
82 g
Tuky
136 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
893 mg
Cukr
574 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Po zabijačce dobře očistíme a omyjeme polovinu hlavy i s uchem a rypáčkem, nožičku, tučné maso z krku (lalok), kůže, jazyk, srdce a kousek jater. Vše pokrájíme na menší kusy, dáme do velkého hrnce s 4 l vody. Přidáme bobkový list, celou očištěnou cibuli, celý pepř, nové koření a vaříme doměkka přibližně 90 minut. Jenom játra vyjmeme po 20-25 minutách vaření a přidáme do vody sůl.
  • 2
    Měkké maso nakrájíme na kousky velikosti sousta. Játra, srdce a oloupaný jazyk nakrájíme na tenké nudličky. Vše vložíme do mísy, přidáme krev, sůl, majoránku, pepř, drcený kmín a směs promícháme s masovým vývarem (asi 4 dl).
  • 3
    Směs nalijeme do umělého střeva na tlačenku, konec dobře uzavřeme, tlačenku dáme mezi 2 prkénka a necháme na chladnějším místě zatuhnout.
  • 4
    Vychladlou tlačenku nakrájenou na plátky podáváme až na druhý den.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.