Tmavá omáčka
45 min.
Ingredience
- 1lžíceOlej slunečnicový
- 40gramůMáslo čerstvé
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 500mililitrůMasový vývar
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 0,5kusCibule
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
293 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
21 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Nejdříve přepustíme máslo, poté do něj přimícháme mouku, kterou opražíme dohněda.
- 2Cibuli nasekáme najemno a na oleji necháme zezlátnout, poté jí vmícháme do opražené mouky. Přilijeme vývar, ochutíme solí a pepřem, vaříme zakryté zhruba 30 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.