Toasty s husími játry

60 min.
Česká republika

Ingredience

    • 1špetkaPepř černý mletý
    • 1kusPaprikové lusky čerstvé
    • 200gramůJátra husí
    • 1špetkaSůl
    • 150gramůSádlo škvařené
    • 2kusyCibule červená
    • 200mililitrůMléko polotučné
    • 4plátkyChléb toastový
Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
296 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
21 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Játra nejprve necháme namáčet asi půl hodiny v mléce, aby bylo maso křehčí. Poté vyjmeme a vložíme do rozpuštěného sádla, tak aby byla celá potopená.
  • 2
    V troubě předehřáté na 80C upečeme. Když je maso téměř měkké, vyjmeme je z tuku, osolíme, vložíme do porcelánové nádoby s víčkem, zalijeme sádlem, necháme zchladnout a vložíme do lednice.
  • 3
    Játra podáváme studená, nakrájená na plátky, na opečeném toastu, ozdobená paprikou a kroužky cibulky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.