Toasty s husími játry
60 min.
Ingredience
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusPaprikové lusky čerstvé
- 200gramůJátra husí
- 1špetkaSůl
- 150gramůSádlo škvařené
- 2kusyCibule červená
- 200mililitrůMléko polotučné
- 4plátkyChléb toastový
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
296 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
21 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Játra nejprve necháme namáčet asi půl hodiny v mléce, aby bylo maso křehčí. Poté vyjmeme a vložíme do rozpuštěného sádla, tak aby byla celá potopená.
- 2V troubě předehřáté na 80C upečeme. Když je maso téměř měkké, vyjmeme je z tuku, osolíme, vložíme do porcelánové nádoby s víčkem, zalijeme sádlem, necháme zchladnout a vložíme do lednice.
- 3Játra podáváme studená, nakrájená na plátky, na opečeném toastu, ozdobená paprikou a kroužky cibulky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.