Toasty s karamelizovanou zeleninou
50 min.
Ingredience
- 3lžíceOlej olivový
- 300gramůŠalotka
- 2stroužkyČesnek
- 1kusChilli paprička
- 0,5lžíceCukr třtinový
- 2lžíceOmáčka sójová
- 1lžíceOcet vinný
- 125mililitrůVíno bílé
- 4kusyRajčata soudková
- 2lžíceCitronová šťáva
- 12krajícůBageta
- 2lžícePetržel - nať
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
144 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
4 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Rajčata spaříme ve vroucí vodě, oloupeme je a pokrájíme na kousky.
- 2Šalotku a česnek oloupeme, šalotku krájíme na silnější plátky, česnek na jemno, chilli papričku zbavenou semen rozsekáme nadrobno. Petrželovou nať opláchneme, osušíme a nakrájíme.
- 3Ve wok pánvi rozehřejeme olej, orestujeme šalotku, česnek a chilli, přibližně po 2 minutách přidáme cukr a sójovou omáčku. Za stálého míchání restujeme 3 - 4 minuty, dokud šalotka rovnoměrně nezhnědne.
- 4Přilijeme víno s octem, přivedeme k varu, poté snížíme teplotu. Zvolna vaříme na mírném ohni přibližně 8 minut. Tekutina zhoustne a získá lesklý vzhled. Vložíme chřest, přikryjeme poklicí a za občasného míchání vaříme 4 - 5 minut, dokud nezměkne.
- 5Nakonec přidáme nakrájená rajčata a citrónovou šťávu, zamícháme a povaříme ještě 2 minuty. Pod grilem, předehřátým na vysokou teplotu, z obou stran opečeme plátky francouzské bagety.
- 6Na hotové toasty navršíme zeleninovou směs a podáváme ozdobené kousky petrželky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.