Toasty s pěnou z nivy
20 min.
Ingredience
- 200gramůChléb konzumní
- 120gramůSýr Niva (Rokfór)
- 1špetkaKypřicí prášek do pečiva
- 3gramySůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 80gramůOkurky nakládané
- 2kusyVaječný bílek slepičí
- 20mililitrůOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
288 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
6 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
374 mg
Cukr
504 mg
Postup přípravy
- 1Z bílků ušleháme sníh, kyselou okurku nakrájíme na nudličky, chléb nakrájíme na plátky, nivu rozdrobíme.
- 2Do sněhu z bílků přimícháme nivu, osolíme, opepříme, přidáme špetku kypřícího prášku a důkladně promícháme.
- 3V pánvi rozpálíme olej a plátky chleba na něm orestujeme z obou stran. Toasty potřeme sýrovou pěnou, dáme na minutu pod gril, necháme vychladnout a ozdobíme kyselou okurkou. Toasty podáváme jako studený předkrm.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.