Toasty s uzeným lososem, slaninou a míchanými vejci
20 min.
Ingredience
- 8kusůVejce slepičí
- 20gramůMáslo čerstvé
- 1lžíceVoda pitná
- 20gramůZakysaná smetana
- 20gramůPetržel - nať
- 20gramůPažitka
- 20gramůKopr čerstvý
- 100gramůLosos uzený
- 3plátkyAnglická slanina
- 4krajíceChléb toastový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
416 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
20 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Nejdříve v míse rozmícháme vejce se solí a pepřem. Vejce potom v hrnci ve vodní lázni na másle mícháme do husta asi 6 minut, až jsou vejce hustá krémová. Hrnec sundáme a vmícháme do něj creme fraiche (kysanou smetanu)s bylinkami (nadrobno nasekaná petržel, nadrobno nakrájená pažitka, na jemno nasekaný kopr) a uchováme je teplá.
- 2Na pánvi usmažíme dozlatova slaninu a necháme ji okapat.
- 3U toastů odkrojíme kůrku a na toast položíme plátek lososa. Potom toast rozkrojíme na 3 široké plátky. Na ně ještě položíme na každý plátek slaniny.
- 4Hotová vajíčka servírujeme teplá na talíři a k nim podáváme připravené toasty s lososem a slaninou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.