Toasty s vejci a cibulí
25 min.
Ingredience
- 200gramůVeka
- 60gramůMáslo čerstvé
- 2kusyVejce slepičí
- 80gramůCibule
- 200gramůSýr Eidam cihla 30%
- 4gramySůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 40gramůOkurky nakládané
- 40mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
455 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
25 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
593 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Bílou veku nakrájíme šikmo na plátky, cibuli nakrájíme na kolečka a rozebereme na kroužky, sýr nastrouháme, okurku nakrájíme na vějířky.
- 2Plátky veky z obou stran pomažeme tenkou vrstvou másla.
- 3V misce rozkvedláme vejce, přilijeme smetanu, osolíme, opepříme, přisypeme cibuli a sýr. Promícháme, směs rovnoměrně rozložíme na toasty, které vyskládáme na plech a dáme zapéct. Pečeme ve vyhřáté troubě přibližně 10 minut, až směs na toastech ztuhne.
- 4Toasty upravíme na talířky, ozdobíme vějířkem okurky a podáváme jako teplý předkrm.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.