Toasty se slaninou a vejci
30 min.
Ingredience
- 200gramůVeka
- 40gramůMáslo čerstvé
- 6kusůVejce slepičí
- 60gramůAnglická slanina
- 40gramůSýr Eidam cihla 30%
- 20gramůOkurky nakládané
- 4gramySůl
- 2gramyPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
439 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
26 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
193 mg
Cukr
723 mg
Postup přípravy
- 1Bílou veku nakrájíme na plátky, slaninu na slabé plátečky a sýr nastrouháme.
- 2V pánvi rozehřejeme kousek másla a na něm osmahneme anglickou slaninu dokřupava. Vyjmeme z pánve a dáme zatím stranou.
- 3Ve stejné pánvi usmažíme z vajec menší volská oka přibližně o velikosti plátků veky, osolíme a opepříme. Máme-li velká vejce, volská oka rozpůlíme. Nakonec osmahneme plátky veky z obou stran.
- 4Na každý toast položíme anglickou slaninu, volské oko, posypeme strouhaným sýrem a pod grilem krátce zapečeme, jen co se částečně roztaví sýr. Ozdobíme plátkem kyselé okurky a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
po 24. 4. 2017
Toasty se slaninou a vejci
Skvělé tousty 😉