Tofu kuličky
45 min.
Ingredience
- 150gramůSezam - semena
- 125mililitrůMango
- 150gramůRybíz červený
- 500mililitrůVíno červené
- 1lžíceCitronová šťáva
- 4lžíceŽelatina
- 125mililitrůSirup Monin - grenadina
- 150gramůAngrešt
- 2kusyVejce slepičí
- 4lžíceSmetana 33% (šlehačka)
- 400gramůSýr sójový - Tofu
- 0,5lžíceZázvor mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
620 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
28 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
11 g
Cukr
23 g
Postup přípravy
- 1Do hrnce vlijeme červené víno, citronovou šťávu, přidáme omyté bobule a na mírném ohni povaříme 10 minut.
- 2Bobule rozmačkáme vidličkou, vmícháme zázvorový rosol a smetanu. V případě potřeby zahustíme moukou. Ještě teplé odstavíme z ohně.
- 3Sýr pokrájíme na kostičky, rozmixujeme spolu s grenadinou a šťávou z manga.
- 4Vejce rozšleháme, z tofu tvarujeme kuličky, obalíme ve vajíčku a v sezamovém semínku, které mírně přitlačíme.
- 5Kuličky smažíme dozlatova ve fritovacím hrnci, necháme okapat na papírovém ubrousku. Upravíme na talíř, ozdobíme některými bobulemi a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.