Tofu kuličky

45 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
620 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
28 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
11 g
Cukr
23 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do hrnce vlijeme červené víno, citronovou šťávu, přidáme omyté bobule a na mírném ohni povaříme 10 minut.
  • 2
    Bobule rozmačkáme vidličkou, vmícháme zázvorový rosol a smetanu. V případě potřeby zahustíme moukou. Ještě teplé odstavíme z ohně.
  • 3
    Sýr pokrájíme na kostičky, rozmixujeme spolu s grenadinou a šťávou z manga.
  • 4
    Vejce rozšleháme, z tofu tvarujeme kuličky, obalíme ve vajíčku a v sezamovém semínku, které mírně přitlačíme.
  • 5
    Kuličky smažíme dozlatova ve fritovacím hrnci, necháme okapat na papírovém ubrousku. Upravíme na talíř, ozdobíme některými bobulemi a servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.