Tofu s houbami
25 min.
Ingredience
- 1kusOkurka salátová
- 1lžičkaSůl
- 225gramůSýr sójový - Tofu
- 2lžíceOlej rostlinný
- 60gramůFazolové lusky zelené
- 125gramůKukuřice
- 1kusCeler řapíkatý
- 425gramůShiitake houby
- 2kusyCibulka jarní
- 1lžičkaZázvor mletý
- 1lžíceFazolová omáčka žlutá
- 1lžíceOmáčka sojová světlá
- 1lžíceSherry brandy
- 2lžíceVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
242 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
9 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
6 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Okurku rozkrojíme podélně a odstraníme semínka. Nakrájíme ji na kostky a dáme osolenou do cedníku, necháme 10 minut okapat, sůl opláchneme studenou vodou a osušíme.
- 2Tofu nakrájíme na kostky.
- 3Rostlinný olej rozpálíme ve woku, přidáme tofu, zelené fazolky, kukuřičky a celer. Osmahneme. Přidáme pokrájené jarní cibulky, houby a zázvor a minutu smažíme.
- 4Přimícháme žlutou fazolovou omáčku, okurku, sójovou omáčku, sherry a 2 lžíce vody. Smažíme cca minut, aby se zelenina obalila v omáčce.
- 5Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.