Tofu se zeleninou
46 min.
Ingredience
- 100gramůSolamyl
- 300gramůŽampiony čerstvé
- 4lžíceOlej rostlinný
- 300gramůFazolové lusky zelené
- 1kusPaprika červená
- 200mililitrůVývar zeleninový
- 2lžíceOmáčka sójová
- 400gramůSýr sójový - Tofu
- 3stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
300 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
12 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
6 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Lžíci a půl škrobu smícháme se sójovou omáčkou. Tofu necháme okapat, rozkrájíme ho na 4 plátky, které rozkrájíme ještě na trojúhelníky. Žampióny očistíme a nakrájíme na plátky. Česnek oloupeme a nasekáme na drobno.
- 2Tofu obalíme ve zbylém škrobu. V pánvi rozpálíme olej a tofu v něm ze všech stran opékáme asi 12 minut.
- 3Fazolky očistíme a nakrájíme na 5 cm dlouhé kousky. Papriku omyjeme a nakrájíme na proužky. Tofu vyjmeme z pánve, dáme do ní houby, česnek a dusíme asi 2 minuty, za stálého míchání. Pak přidáme vývar, fazole, papriku a směs přivedeme k varu. Zmírníme teplotu, pánev přiklopíme a dusíme ještě 7 minut. Po této době teplotu opět zvýšíme a přidáme rozmíchaný škrob se sójovou omáčkou. Povaříme asi 2 minuty, pak přidáme tofu a promícháme. Necháme vařit 2 minuty a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.