Tofu sladkokyselé
15 min.
Ingredience
- 1lžíceSolamyl - bramborový škrob
- 2kusyCeler řapíkatý
- 1kusMrkev kořen
- 1kusPaprika zelená
- 75gramůFazolové lusky zelené
- 2lžíceOlej rostlinný
- 2stroužkyČesnek
- 8kusůKlasy kukuřice mražené
- 125gramůFazolové klíčky
- 450gramůSýr sójový - Tofu
- 2lžíceCukr třtinový
- 2lžíceOcet vinný
- 2,25decilitryVývar zeleninový
- 1lžičkaProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
240 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
10 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
6 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Celer pokrájíme na plátky, mrkev na proužky a papriku na kostičky. Napříč na poloviny rozkrojíme zelené fazolové lusky.
- 2Rozpálíme olej ve woku a přidáme utřený česnek, mrkev, celer, papriku, zelené fazolky a kukuřičné klásky a smažíme 4 minuty. Přidáme fazolové klíčky a tofu a povaříme 2 minuty.
- 3Cukr, vinný ocet, rajčatový protlak, Solamyl a vývar smícháme a přidáme do pánve. Přivedeme k varu a mícháme, dokud omáčka nezhoustne.
- 4Poté ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.