Tofu sladkokyselé

15 min.
Čína

Ingredience

    • 1lžíceSolamyl - bramborový škrob
    • 2kusyCeler řapíkatý
    • 1kusMrkev kořen
    • 1kusPaprika zelená
    • 75gramůFazolové lusky zelené
    • 2lžíceOlej rostlinný
    • 2stroužkyČesnek
    • 8kusůKlasy kukuřice mražené
    • 125gramůFazolové klíčky
    • 450gramůSýr sójový - Tofu
    • 2lžíceCukr třtinový
    • 2lžíceOcet vinný
    • 2,25decilitryVývar zeleninový
    • 1lžičkaProtlak rajčatový
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
240 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
10 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
6 g
Cukr
11 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Celer pokrájíme na plátky, mrkev na proužky a papriku na kostičky. Napříč na poloviny rozkrojíme zelené fazolové lusky.
  • 2
    Rozpálíme olej ve woku a přidáme utřený česnek, mrkev, celer, papriku, zelené fazolky a kukuřičné klásky a smažíme 4 minuty. Přidáme fazolové klíčky a tofu a povaříme 2 minuty.
  • 3
    Cukr, vinný ocet, rajčatový protlak, Solamyl a vývar smícháme a přidáme do pánve. Přivedeme k varu a mícháme, dokud omáčka nezhoustne.
  • 4
    Poté ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.