Tokáň z kapra
50 min.
Ingredience
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 125gramůMáslo čerstvé
- 1šálekVíno červené
- 2lžícePetržel - nať
- 4lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1kilogramKapr obecný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
609 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
40 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
241 mg
Cukr
413 mg
Postup přípravy
- 1Omytého kapra vykostíme a nakrájíme na proužky silné asi 2cm.
- 2Maso osolíme, poprášíme moukou smíchanou s paprikou a lehce promícháme. Porce rychle opečeme na rozehřátém másle.
- 3Oheň zmírníme, přilijeme víno a dusíme doměkka. Před podáváním posypeme každou porci nasekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.