Tokáň ze zajíce
75 min.
Ingredience
- 800gramůZaječí maso
- 60gramůSlanina vepřová
- 1kusCibule
- 3decilitrySmetana 12% (konzumní)
- 20gramůMouka pšeničná hladká
- 2decilitryVíno bílé
- 3gramyTymián sušený
- 8gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 20mililitrůCitronová šťáva
- 60mililitrůProtlak rajčatový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
326 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
14 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
702 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Zaječí maso zvolna uvaříme ve slané vodě. Vychladlé nakrájíme na nudličky, zakapeme citronovou šťávou a necháme odležet. Mezitím nakrájíme slaninu na kostičky, vyškvaříme a osmažíme na ní cibuli nadrobno. Přidáme maso a opékáme asi 10 minut ze všech stran. Přidáme protlak, osmahneme a mícháme, až se spojí s omastkem. Podlijeme vývarem z masa a zakryté dusíme pozvolna 30 minut, občas zamícháme a podlijeme vínem. Když je maso měkké, zalijeme smetanou s moukou a povaříme. Dochutíme solí, pepřem a tymiánem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.