Tokáň ze zajíce

75 min.
Maďarsko

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
326 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
14 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
702 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Zaječí maso zvolna uvaříme ve slané vodě. Vychladlé nakrájíme na nudličky, zakapeme citronovou šťávou a necháme odležet. Mezitím nakrájíme slaninu na kostičky, vyškvaříme a osmažíme na ní cibuli nadrobno. Přidáme maso a opékáme asi 10 minut ze všech stran. Přidáme protlak, osmahneme a mícháme, až se spojí s omastkem. Podlijeme vývarem z masa a zakryté dusíme pozvolna 30 minut, občas zamícháme a podlijeme vínem. Když je maso měkké, zalijeme smetanou s moukou a povaříme. Dochutíme solí, pepřem a tymiánem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.