Tomka
75 min.
Ingredience
- 10kusůCibule
- 10kusůPaprika zelená
- 1kilogramRajčata
- 150mililitrůOcet kvasný lihový
- 10lžicCukr krupice
- 2lžičkyPaprika mletá sladká
- 3lžičkySůl
- 50mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
223 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
7 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
5 g
Cukr
29 g
Postup přípravy
- 1Rajčata nakrájíme, papriky zbavíme semínek a nakrájíme na proužky. Cibule oloupeme a nakrájíme na výseče. Ocet svaříme s cukrem, sladkou paprikou a solí.
- 2Rajčata uvaříme doměkka, rozmixujeme a přes síto propasírujeme. Papriky s cibulí dusíme na oleji. Poté vlijeme propasírovaná rajčata, svařený ocet a povaříme.
- 3Hotovou směs plníme do skleniček a při 80 °C sterilujeme 15 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.