Topenice ze Sněžky
40 min.
Ingredience
- 100gramůVeka
- 2lžíceOlej olivový
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 200gramůVepřová panenka
- 50gramůŠunka uzená
- 40gramůKřen
- 1kusKapie
- 40gramůKečup
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 2špetkyPepř bílý
- 1lžičkaCukr krupice
- 0,5lžičkaPetržel kudrnka
- 60gramůProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
316 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
17 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
410 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Bílou veku nakrájíme přibližně na 1,5 cm plátky a opečeme na rozpáleném oleji s máslem z obou stran dozlatova.
- 2Vepřovou panenku nakrájíme na nudličky, opepříme bílým pepřem a na rozpáleném oleje prudce orestujeme. Maso potom osolíme podle chuti a vložíme do mísy.
- 3Šunku nakrájíme na tenké (vlasové) nudličky. Očištěný a omytý křen nastrouháme, odložíme do sklenice a zakryjeme. Petrželku kudrnku omyjeme a lístky otrháme.
- 4Červenou kapii omyjeme, rozpůlíme a zbavíme semínek. Pokrájíme ji na tenké nudličky, které dáme do větší mísy, přidáme rajčatový protlak a kečup, sůl (1/2 lžičky), černý pepř, podle chuti cukr, směs promícháme a přidáme restované maso, znovu promícháme a směs poklademe na topinky. Masovou směs ozdobíme šunkou, posypeme křenem (2 špetky) a lístkem petrželky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
pá 20. 10. 2017
Topenice ze Sněžky
Skvělé 😉