Topinambury s estragonem
50 min.
Ingredience
- 80gramůMáslo čerstvé
- 200mililitrůVíno bílé
- 300mililitrůHovězí vývar základní
- 10gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 5gramůEstragon
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 400gramůTopinambury
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
281 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
17 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
8 g
Cukr
480 mg
Postup přípravy
- 1Topinambury očistíme, omyjeme a nakrájíme na plátky. V pánvi rozpustíme máslo, přidáme topinambury a zvolna smažíme, plátky občas obracíme. Zaprášíme troškou mouky, osmahneme, podlijeme vývarem, vínem, osolíme, opepříme, přisypeme estragon a vaříme přibližně 20 minut, kdy se tekutina částečně odpaří a šťáva trochu zhoustne.
- 2Podáváme jako přílohu k masu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.