Topinka sýrová
20 min.
Ingredience
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 350gramůSýr Čedar
- 125gramůGouda
- 1lžičkaHořčice
- 0,5lžičkaWorcester (worcesterská omáčka)
- 4plátkyChléb pšeničný (bílý)
- 4kusyVejce slepičí
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 2lžíceMléko plnotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
708 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
46 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Sýry nastrouháme a dáme do pánve, přidáme hořčici, mléko, worcestr a zamícháme.
- 2Rozpustíme sýr, odstavíme z ohně a necháme vychladnout.
- 3Chlebové plátky opečeme nasucho na grilu a rozetřeme na ně připravenou směs, dáme na gril a grilujeme, dokud krém nezhnědne.
- 4Připravíme si ztracená vejce - přivedeme v hrnci k varu vodu, rozvíříme ji a rozklepneme vejce do středu víru. Poté vaříme 4 minuty, dokud neztuhne.
- 5Vejce překlopíme na topinky a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.