Topinky pečené s bílkovým sněhem

28 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
711 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
38 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
42 mg
Cukr
904 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Krajíce chleba namažeme lehce máslem a po obou stranách osmažíme, aby chleba jen mírně zezlátnul. Vejce rozdělíme na bílky a žloutky, každý žloutek dáme zvlášť do šálku.
  • 2
    V mezičase ušleháme pevný sníh, který rozdělíme na krajíce chleba. Uprostřed sněhu uděláme důlek, do kterého vyklopíme žloutek. Chléb osolíme, vložíme na plech vyložený pečícím papírem a v předehřáté troubě pečeme, až jsou bílky pevné.
  • 3
    Podáváme posypané jemně posekanou petrželovou natí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.