Topinky s hruškami
20 min.
Ingredience
- 60gramůCibulka jarní
- 90gramůMáslo čerstvé
- 90gramůHrušky
- 60mililitrůVíno bílé
- 3špetkySkořice mletá
- 6plátkůChléb celozrnný pšeničný
- 250gramůSýr Hermelín (Camember, Encián)
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 80gramůOřechy vlašské
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
694 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
48 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
8 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Cibulku a hrušky omyjeme a pokrájíme na drobnější kousky. Plátky chleba nasucho ogrilujeme dokřupava. Hermelín pokrájíme na plátky, Oříšky nasekáme na hrubší kousky.
- 2Máslo rozpálíme na pánvi a osmažíme na něm cibulku po dobu 2 minut, poté přidáme hrušky a smažíme další dvě minuty. Přilijeme víno a povaříme 1 minutu, osolíme a opepříme. Poté odstavíme z plotny, poprášíme skořicí a necháme vychladnout.
- 3Na ogrilované plátky chleba dáme plátky hermelínu a poté smažené hrušky. Posypeme oříšky a necháme prohřát do rozpuštění sýru nad grilem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.