Tortellini s tykvovou náplní

60 min.
Itálie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
728 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
49 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Dobře osolenou a opepřenou tykev zalijeme 20 ml olivového oleje a necháme péct při 190 °C cca 45 minut.
  • 2
    Změklou tykev necháme osmažit společně s pokrájenou cibulkou na oleji. Z hotové směsi necháme okapat přebytečný olej a dáme vystydnout. Poté vmícháme ricottu, žloutek, 25 g parmezánu, muškátový oříšek a 10 g šalvěje. Osolíme a opepříme.
  • 3
    Plátky lasagní pokrájíme na čtverce 8x8 cm, potřeme rozmíchaným vajíčkem s troškou mléka a ihned plníme připravenou směsí. Plátek těsta úhlopříčně přeložíme a pevně stiskneme, vzniklé dva nejdelší cípy opět přeložíme k sobě a přitiskneme. Hotové tortellini necháme vařit ve velkém množství vody.
  • 4
    Než se těstoviny uvaří, připravíme šalvějovou omáčku. Máslo rozpustíme a necháme v něj 10 minut vylouhovat zbylou šalvěj.
  • 5
    Tortellini podáváme přelité šalvějovou omáčkou a posypané strouhaným parmezánem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.