Tortelliny plněné vepřovou panenkou a kuřecím masem
50 min.
Ingredience
- 300gramůMouka polohrubá
- 1lžičkaSůl
- 5kusůVejce slepičí
- 50gramůKuřecí prsa
- 100gramůVepřová panenka
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 100gramůŠunka parmská
- 100gramůMortadella
- 200gramůSýr Parmezán
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 2litryMasový vývar
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
758 kcal
Bílkoviny
54 g
Tuky
34 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
3 g
Cukr
980 mg
Postup přípravy
- 1Sítkem prosejeme do mísy mouku, utvoříme hromádku a uprostřed uděláme důlek. Do důlku přidáme 3 vejce a 1 lžičku soli, vše smícháme tak, abychom vytvořili hladké těsto. Těsto necháme v míse 30 minut odpočinout přikryté vlhkou utěrkou.
- 2Připravíme náplň trotellin. Drůbeží maso a vepřovou panenku omyjeme a pokrájíme na kostičky. Na pánvi rozpálíme máslo a maso na něm opékáme dozlatova asi 10 minut. Poté maso necháme vychladnout. Vychladlé maso přidáme se šunkou a mortadellou do kuchyňského robotu a vše nameleme. Přimícháme 150 g parmezánu, 2 vejce, muškátový oříšek , sůl, čerstvě namletý pepř a vypracujeme hladkou hmotu. Hotovou náplň necháme odležet, nejlépe přes noc.
- 3Těsto vyjmeme z mísy, položíme na moukou posypaný vál a pomocí válečku vyválíme plát vysoký asi na šířku nože. Sklenicí o průměru asi 4 cm nebo vykrajovátkem na těsto vykrajujeme kolečka nebo čtverce. Do každého středu lžící položíme kuličku náplně o velikosti vlašského ořechu. Poté těsto přeložíme a formujeme taštičky ve tvaru půlměsíce nebo trojúhelníku, okraje k sobě dobře přitlačíme, aby se spojily. Hotové taštičky ovineme kolem prstu a oba cípy k sobě přitlačíme tak, aby z těsta vnikl prstenec.
- 4Masový vývar přivedeme k varu ve větším hrnci. Pokud je potřeba, dochutíme ho solí. Do vroucího vývaru postupně vkládáme připravené tortellini, které vaříme asi 5 minut. Tortellini podáváme v miskách v horkém vývaru a zdobíme posypaným parmezánem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.