Tortilla pro alergiky na vejce, laktózu a ořechy

25 min.
Mexiko

Ingredience

  • Na náplň
  • Na těsto
    • 55gramůMouka pšeničná hladká T 650
    • 1špetkaSůl
    • 240mililitrůVoda pitná
    • 30gramůMouka bramborová
    • 30gramůMouka kukuřičná
Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
137 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
6 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
351 mg
Cukr
907 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V misce smícháme všechny tři druhy mouky (asi 5 lžic hladké mouky necháme na poprašování) a přidáme špetku soli. Přidáme vodu, rozmícháme v řídkou kaši.
  • 2
    Rozložíme ubrousek, poprášíme ho moukou.
  • 3
    Menší pánev s nepřilnavým povrchem rozpálíme na plotně a snížíme teplotu. Sběračkou nalijeme osminu hmoty na pánev a rozlijeme ji pohybem pánve, aby se hmota dostala na celou plochu. Smažíme, dokud se u placky nezačnou kroutit okraje. Potom ji obrátíme na druhou stranu a také osmažíme. Hotovou ji z pánve přemístíme na ubrousek a zaprášíme moukou. Překryjeme dalším ubrouskem, opět zaprášíme moukou. Smažíme další tortilly, po každém smažení prohřejeme pánev a promícháme hmotu.
  • 4
    Hotové necháme vychladnout.
  • 5
    Připravíme náplň: v misce smícháme sójový krémový sýr, sójovou smetanu a přidáme citronovou šťávu. Osolíme, opepříme. Směsí potíráme tortilly, na které potom položíme plátek uzeného lososa. Srolujeme a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.