Tortillitas de camerones
35 min.
Ingredience
- 4kusyCibule
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 55gramůMouka pšeničná celozrnná
- 60gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžícePetržel - nať
- 4kusyVejce slepičí
- 500gramůGarnát obecný
- 1lžičkaSůl
- 125mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
683 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
41 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Smícháme obě mouky s mletou paprikou, uprostřed uděláme důlek, vlijeme ušlehaná vejce a spojíme s moukou. Přilijeme 60 ml vody, zpracujeme těsto. Přidáme na drobno nasekanou jarní cibuli, petrželku, vyloupané garnáty a sůl, 30 minut necháme stát.
- 2V pánvi rozpálíme na středním plameni olej, z těsta vytvoříme menší placičky a osmahneme z obou stran do zlatova. Vyjmeme a necháme na ubrousku okapat. Těsto vystačí na zhruba 20 placiček.
- 3Podle chuti osolíme a podáváme horké s dílky citrónu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.