Tortillové čipsy pro alergiky na mléko, vejce, lepek a ořechy

40 min.
Mexiko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
245 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
12 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V misce smícháme všechny tři druhy mouky (asi 5 lžic bezlepkové mouky si necháme na poprašování) a přidáme špetku soli. Přilijeme vodu a rozmícháme v řídkou kaši.
  • 2
    Rozložíme ubrousek, který poprášíme moukou.
  • 3
    Menší pánev s nepřilnavým povrchem rozpálíme na plotně a snížíme teplotu. Sběračkou nalijeme osminu hmoty na pánev a rozlijeme ji pohybem pánve, aby se hmota dostala na celou plochu. Smažíme, dokud se u placky nezačnou kroutit okraje. Potom ji obrátíme na druhou stranu a teké osmažíme. Hotovou ji z pánve přemístíme na ubrousek a zaprášíme moukou. Překryjeme dalším ubrouskem, opět zaprášíme moukou. Smažíme další tortilly, po každém smažení prohřejeme pánev a promícháme hmotu.
  • 4
    Hotové necháme vychladnout. Necháme si starší zbylé tortilly na výrobu čipsů. Tortilly rozkrájíme na šest dílů.
  • 5
    Ve větší pánvi rozehřejeme olej. Vložíme do něj vždy šest dílků tortilly a osmažíme. Vždy několikrát obrátíme, smažíme asi 1 - 2 minuty, dokud nejsou zlatavé a křupavé. Odložíme hotové čipsy na ubrousek, kde je necháme okapat. Usmažené čipsy lehce posolíme.
  • 6
    Připravíme salsu: avokádo omyjeme, oloupeme, odstraníme pecku a pokrájíme na jemno. Z limetky vymačkáme šťávu. Oloupeme cibuli a nasekáme nadrobno. Omyjeme papriky, rozkrojíme, odstraníme semínka a bílé žebroví, velmi jemně pokrájíme. V misce smícháme všechny ingredience (tedy avokádo, cibuli, papriky), přidáme olivový olej, šťávu z limetky, moučkový cukr, nadrobno nasekaný čerstvý koriandr a opepříme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.