Toskánská rybí polévka
70 min.
Ingredience
- 300gramůŽraločí steak
- 4stroužkyČesnek
- 40gramůCibule
- 8krajícůChléb toastový
- 300gramůTreska aljašská
- 50gramůCeler řapíkatý
- 100mililitrůVíno bílé
- 5gramůPepř černý mletý
- 300gramůRopušnice - filety
- 60gramůMrkev kořen
- 300gramůChobotnice
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
648 kcal
Bílkoviny
68 g
Tuky
10 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
6 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Oškrábeme z ryb šupiny, vykucháme je a důkladně promyjeme. Malé necháme vcelku, větší pokrájíme na kusy a jejich hlavy si uschováme. Do hrnce vhodíme rybí hlavy a odřezky, půl oloupané cibule a jeden oloupaný stroužek česneku, žebro celeru a oškrábanou a omytou mrkev a přilijeme 1 1 mírně osolené vody. Vše asi půl hodiny povaříme a rybí vývar scedíme do mísy.
- 2Oloupeme a nasekáme druhou polovinu cibule. Jemně nasekáme petrželku, až na pár snítek; ty si dáme stranou. V pánvi osmažíme na polovině oleje nasekanou půlku cibule, 2 stroužky česneku, papričku a uschované snítky petrželky. Jakmile bude cibule osmažená, přidáme rajčata a osolíme je. Po pěti minutách přilijeme víno a necháme ho na vysokém plameni pod pokličkou vyvařit.
- 3Protlačíme část rajčatové směsi sítem do pánve, dáme ji na oheň a přidáme připravené ryby tak, aby ty, co jsou nejdříve uvařené, přišly až nakonec, přidáme zbytek sítem protlačené rajčatové směsi a na mírném plameni vše dusíme asi 10 minut za občasného zalévání rybím vývarem a mícháme co možná nejméně, aby se vám ryby nerozpadly na kusy.
- 4V troubě předehřáté na 200 °C pečeme 4 minuty krajíčky chleba, pak je potřeme posledním zbývajícím oloupaným stroužkem česneku. Jakmile bude polévka hotová, posypeme ji nasekanou petrželkou a zalijeme zbývajícím olejem. Rozdělíme do jednotlivých talířů krajíčky opečeného chleba, navrch dáme kusy ryb, vše zalijeme dvěma naběračkami vývaru a hotový pokrm podáváme na stůl.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.