Toskánský chlebový salát Panzanella
25 min.
Ingredience
- 300gramůCiabatta
- 400gramůRajčata
- 1lžíceOcet vinný červený
- 3lžíceOlej olivový extra panenský
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžícePetržel - nať
- 1lžíceBazalka
- 0,5kusCibule červená
- 0,5kusOkurka salátová
- 0,5lžičkaSůl mořská
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
284 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
8 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Ciabattu nakrájíme na kostky a vsypeme do mísy. Přidáme omytá, na dílky nakrájená rajčata, oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli a oloupanou, na špalíčky nakrájenou salátovou okurku. Podle chuti osolíme, opepříme a zalijeme octem a olejem. Vše dobře promícháme a necháme 30-40 minut proležet. Během marinování salát nejméně 2x promícháme.
- 2Před podáváním posypeme salát nasekanou petrželkou a lístky bazalky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.