Toskánský salát z drůbežích jater
20 min.
Ingredience
- 4lžíceOlej rostlinný
- 350gramůJátra kuřecí
- 10gramůRukola
- 2kusyFeferony
- 50mililitrůOcet vinný
- 4kusyCibule
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaCukr krupice
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
209 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
11 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Oloupanou cibuli nakrájíme na plátky. Kuřecí (nebo krůtí) játra omyjeme a osušíme. V pánvi na rozehřátém oleji opékáme játra s cibulí asi 4 minuty.
- 2Játra s cibulí vyjmeme z pánve, výpek zředíme octem a 75 ml vody, osolíme, opepříme a mírně osladíme. Přidáme očištěné, nakrájené feferonky.
- 3Na talíře upravíme omytou rukolu, játra a cibuli. Podle chuti můžeme salát ozdobit celými feferonkami.
- 4Podáváme s bílým chlebem nebo pečivem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.