Tournedos
40 min.

Ingredience
- 1,5lžíceSádlo škvařené
- 4kusyVejce slepičí
- 1lžičkaSůl
- 600gramůHovězí svíčková
- 1kusRajčata
- 4krajíceChléb konzumní
- 1špetkaPepř černý mletý
- 0,5lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
393 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
10 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
208 mg
Cukr
778 mg
Postup přípravy
- 1Svíčkovou odblaníme a nakrájíme řezy zhruba 2 cm vysoké o hmotnosti cca 120 g. Lehce řezy naklepeme sevřenou dlaní, shrneme zpět do původního tvaru, osolíme a opepříme.
- 2Bifteky opečeme po obou stranách zhruba 5 minut na velmi rozehřátém sádle. Takto opečené bifteky přendáme na horký talíř položený na kastrolku s horkou vodou.
- 3Sádlo z pánve odlijeme na jinou pánev a na něm opečeme krajíčky chleba.
- 4Na hotové opečené krajíčky položíme tournedos, na které můžeme dát sázená vejce, nebo vyšší plátek grilovaného rajčete. Posypeme nasekanou petrželovou natí a česnekem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.