Tournedos

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
393 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
10 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
208 mg
Cukr
778 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Svíčkovou odblaníme a nakrájíme řezy zhruba 2 cm vysoké o hmotnosti cca 120 g. Lehce řezy naklepeme sevřenou dlaní, shrneme zpět do původního tvaru, osolíme a opepříme.
  • 2
    Bifteky opečeme po obou stranách zhruba 5 minut na velmi rozehřátém sádle. Takto opečené bifteky přendáme na horký talíř položený na kastrolku s horkou vodou.
  • 3
    Sádlo z pánve odlijeme na jinou pánev a na něm opečeme krajíčky chleba.
  • 4
    Na hotové opečené krajíčky položíme tournedos, na které můžeme dát sázená vejce, nebo vyšší plátek grilovaného rajčete. Posypeme nasekanou petrželovou natí a česnekem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.