Tournedos Rossini

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
434 kcal
Bílkoviny
51 g
Tuky
15 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
66 mg
Vápník
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z nižší části odblaněné svíčkové ukrojíme 4 řezy asi 2 cm silné, tupou stranou nože nebo pěstí je lehce naklepeme, osolíme, opepříme a ze stran rukama shrneme do původního tvaru a výšky. Na rozpálené pánvi se lžící oleje je pečeme z každé strany 3 minuty. Že je maso správně upravené, poznáme podle toho, že při dopékání na povrchu vyvstanou kapky růžové šťávy a na dotek musí být maso pružné. Je-li tuhé, znamená to, že je příliš propečené.
  • 2
    Maso vyjmeme a udržujeme v teple. Musíme pracovat velmi rychle.
  • 3
    Do šťávy z masa přilijeme vývar, přisolíme, trochu povaříme a vmícháme lžičku másla.
  • 4
    Husí játra omyjeme a odblaníme. Pomocí pinzety pečlivě zbavíme játra všech žilek a šlach. Z vyčištěných jater nakrájíme plátky silné 1,5-2 cm, které opepříme a z obou stran zprudka opečeme na pánvi potřené olejem.
  • 5
    Tournedos položíme na nahřátý talíř, na ně položíme plátky husích jater a přelijeme šťávou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.