Tradiční Dhal
92 min.
Ingredience
- 1špetkaChilli koření mleté
- 1kusCibule
- 23mililitrůOlej olivový
- 10gramůKmín celý
- 2kusyChilli paprička
- 2kusyRajčata
- 1špetkaSůl
- 1špetkaKmín drcený
- 1špetkaKoriandr mletý
- 1špetkaKurkuma
- 45gramůKoriandr čerstvý
- 280gramůHrách loupaný
- 5stroužkůČesnek
Počet porcí:
9Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
151 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
3 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Půlený hrách namočíme do vody na 10-14 hodin. Během této doby jej scedíme a dolijeme čerstvou vodou, pokud voda bude moc bublinkatá (z hrachu se po namočení uvolňuje plyn). Hrách potom scedíme a dáme stranou.
- 2Ve velkém hrnci rozpálíme na středním plameni olivový olej a přidáme celý kmín. Restujeme 1-2 minuty. Přidáme na jemno nasekaný česnek a cibuli, chilli papričky a restujeme dozlatova. Přidáme na jemno nakrájená rajčata a vaříme 5-10 minut. Přidáme sůl, mletý kmín, koriandr, chilli koření a kurkumu. Dobře promícháme, aby se koření smísilo.
- 3Do směsi vmícháme žlutý hrách, snížíme plamen na minimum, necháme probublávat. Hrnec přikryjeme a necháme provařit, dokud nebude hrášek uvařený a měkký. Přibližně 2 hodiny. Občas zamícháme.
- 4Přidáme čerstvý koriandr na ozdobu a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.