Tradiční Dhal

92 min.
Indie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
151 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
3 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Půlený hrách namočíme do vody na 10-14 hodin. Během této doby jej scedíme a dolijeme čerstvou vodou, pokud voda bude moc bublinkatá (z hrachu se po namočení uvolňuje plyn). Hrách potom scedíme a dáme stranou.
  • 2
    Ve velkém hrnci rozpálíme na středním plameni olivový olej a přidáme celý kmín. Restujeme 1-2 minuty. Přidáme na jemno nasekaný česnek a cibuli, chilli papričky a restujeme dozlatova. Přidáme na jemno nakrájená rajčata a vaříme 5-10 minut. Přidáme sůl, mletý kmín, koriandr, chilli koření a kurkumu. Dobře promícháme, aby se koření smísilo.
  • 3
    Do směsi vmícháme žlutý hrách, snížíme plamen na minimum, necháme probublávat. Hrnec přikryjeme a necháme provařit, dokud nebude hrášek uvařený a měkký. Přibližně 2 hodiny. Občas zamícháme.
  • 4
    Přidáme čerstvý koriandr na ozdobu a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.