Tradiční italské lasagne
60 min.
Ingredience
- 1,5litryVoda pitná
- 1kusCibule
- 1kusMrkev kořen
- 200gramůHovězí maso mleté
- 200gramůVepřové maso mleté
- 1lžičkaTymián sušený
- 900gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 4lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 500mililitrůVíno bílé
- 150mililitrůMléko polotučné
- 500gramůTěstoviny Lasagne
- 300gramůSýr Čedar
- 2lžíceOlej olivový
- 1lžíceOlej stolní
- 0,5hrstBazalka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1263 kcal
Bílkoviny
57 g
Tuky
54 g
Sacharidy
112 g
Vláknina
4 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Oloupeme cibuli a nakrájíme ji nadrobno. Mrkev očistíme, omyjeme a nakrájíme na kostičky. V pánvi rozpálíme olej, vložíme cibuli a dosklovita ji osmahneme. K cibuli přidáme mrkev a mleté maso, promícháme a dobře osmahneme. K masu přidáme tymián a rajčata, dochutíme solí a pepřem. Opečené maso odstavíme z plotny.
- 2V pánvi z másla a mouky připravíme jíšku. Podlijeme ji vínem a krátce povaříme. Omáčku necháme zhoustnout, podlijeme mlékem a osolíme. Předehřejeme troubu na 200 °C (horkovzdušnou troubu na 180 °C).
- 3Zapékací mísu vymažeme olejem a střídavě ji vyložíme vrstvou omáčky, nevařených plátků lasagní, směsí mletého masa a strouhaným sýrem. Poslední vrstva by měla být omáčka posypaná sýrem. Takto připravené lasagne vložíme na 40 minut do předehřáté trouby a zapečeme. Hotové těstoviny vyjmeme, naporcujeme na talíře a podáváme zdobené bazalkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.