Tradiční italské lasagne

60 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1263 kcal
Bílkoviny
57 g
Tuky
54 g
Sacharidy
112 g
Vláknina
4 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupeme cibuli a nakrájíme ji nadrobno. Mrkev očistíme, omyjeme a nakrájíme na kostičky. V pánvi rozpálíme olej, vložíme cibuli a dosklovita ji osmahneme. K cibuli přidáme mrkev a mleté maso, promícháme a dobře osmahneme. K masu přidáme tymián a rajčata, dochutíme solí a pepřem. Opečené maso odstavíme z plotny.
  • 2
    V pánvi z másla a mouky připravíme jíšku. Podlijeme ji vínem a krátce povaříme. Omáčku necháme zhoustnout, podlijeme mlékem a osolíme. Předehřejeme troubu na 200 °C (horkovzdušnou troubu na 180 °C).
  • 3
    Zapékací mísu vymažeme olejem a střídavě ji vyložíme vrstvou omáčky, nevařených plátků lasagní, směsí mletého masa a strouhaným sýrem. Poslední vrstva by měla být omáčka posypaná sýrem. Takto připravené lasagne vložíme na 40 minut do předehřáté trouby a zapečeme. Hotové těstoviny vyjmeme, naporcujeme na talíře a podáváme zdobené bazalkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.