Trakijské fazole

70 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
554 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
22 g
Sacharidy
71 g
Vláknina
18 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Přebrané, propláchnuté fazole zalijeme studenou vodou a necháme 3 hodiny bobtnat. Potom je v téže vodě uvaříme do měkka.
  • 2
    Uvařené fazole scedíme, osolíme, upravíme na talíře, posypeme mletou paprikou a nasekanou petrželkou.
  • 3
    Na másle osmahneme jemně nakrájenou cibuli, vmícháme citronovou šťávu, nasekanou petrželku a 3 lžíce vařící vody. Necháme přejít varem a nalijeme na fazole.
  • 4
    Každou porci ozdobíme dílkem citronu a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.