Trakijské fazole
70 min.
Ingredience
- 3kusyCibule
- 400gramůFazole bílé
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 2lžícePetržel - nať
- 1kusCitrony
- 5lžicMáslo čerstvé
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
554 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
22 g
Sacharidy
71 g
Vláknina
18 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Přebrané, propláchnuté fazole zalijeme studenou vodou a necháme 3 hodiny bobtnat. Potom je v téže vodě uvaříme do měkka.
- 2Uvařené fazole scedíme, osolíme, upravíme na talíře, posypeme mletou paprikou a nasekanou petrželkou.
- 3Na másle osmahneme jemně nakrájenou cibuli, vmícháme citronovou šťávu, nasekanou petrželku a 3 lžíce vařící vody. Necháme přejít varem a nalijeme na fazole.
- 4Každou porci ozdobíme dílkem citronu a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.