Tresčí filé na špenátu
60 min.
Ingredience
- 600gramůŠpenát listový čerstvý
- 2lžíceCitronová šťáva
- 400gramůFilé z aljašské tresky
- 2stroužkyČesnek
- 100gramůSýr Eidam cihla 30%
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 100mililitrůVíno bílé
- 20gramůOřechy vlašské
- 100mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
342 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
19 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
4 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Omyté porce filé osušíme a pokapeme citronovou šťávou.
- 2Očištěný, propláchnutý špenát chvíli podusíme na středním ohni.
- 3Máslo smícháme s prolisovaným česnekem a potřeme jím zapékací mísu. Vložíme do ní špenát, přilijeme víno a osolíme. Navrch položíme porce filé. Dusíme v troubě pod poklicí při 200 stupních Celsia asi 20 minut. Pokličku odstraníme a ještě krátce necháme v troubě.
- 4Smícháme mleté ořechy, nastrouhaný sýr a smetanu. Pokrm vyjmeme z trouby a navrch filé rozdělíme smetanovou směs. Zapékáme ještě 10 minut a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.