Tresčí filety v těstíčku
20 min.
Ingredience
- 800gramůTreska aljašská
- 20gramůSůl
- 4gramyPepř černý mletý
- 20gramůCitronová kůra
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 115gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 50gramůOlej olivový extra panenský
- 250mililitrůSodovka
- 100mililitrůOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
636 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
41 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
2 g
Cukr
293 mg
Postup přípravy
- 1Tresčí filety nasolíme, položíme na talíř a dáme do lednice uležet. Do misky nasypeme mouku, strouhanou citronovou kůru, přidáme žloutky, olivový olej a promícháme. Pomalu přilijeme sodovku a metlou stále mícháme, až vznikne hladké těstíčko. Rybu vyndáme z lednice, vodu, kterou ryba pustila, vylijeme, filety osušíme ubrouskem, nakrájíme na menší kousky, opepříme a poprášíme moukou. V pánvi rozehřejeme slunečnicový olej na 180 °C, kousky ryby namáčíme v těstíčku, vkládáme do pánve a smažíme dozlatova.
- 2Na servírovací talíř s papírovými ubrousky upravíme kousky ryb a podáváme jako pohoštění.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.