Tresčí filety v těstíčku

20 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
636 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
41 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
2 g
Cukr
293 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Tresčí filety nasolíme, položíme na talíř a dáme do lednice uležet. Do misky nasypeme mouku, strouhanou citronovou kůru, přidáme žloutky, olivový olej a promícháme. Pomalu přilijeme sodovku a metlou stále mícháme, až vznikne hladké těstíčko. Rybu vyndáme z lednice, vodu, kterou ryba pustila, vylijeme, filety osušíme ubrouskem, nakrájíme na menší kousky, opepříme a poprášíme moukou. V pánvi rozehřejeme slunečnicový olej na 180 °C, kousky ryby namáčíme v těstíčku, vkládáme do pánve a smažíme dozlatova.
  • 2
    Na servírovací talíř s papírovými ubrousky upravíme kousky ryb a podáváme jako pohoštění.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.