Tresčí salát s jablky
20 min.
Ingredience
- 200gramůTreska aljašská
- 500mililitrůVoda pitná
- 500mililitrůMléko polotučné
- 120gramůJablka
- 100gramůBrambory vařené
- 15gramůKřen
- 40gramůSmetana 12% (konzumní)
- 1gramPepř černý mletý
- 5gramůSůl
- 20gramůPetržel kudrnka
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
316 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
8 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
3 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Filety z tresky nakrájíme na kostičky, zalijeme studenou vodou a necháme několik hodin máčet, abychom maso zbavili soli. Vodu slijeme, tresku zalijeme mlékem a 10 minut povaříme doměkka. Scedíme a necháme vychladnout.
- 2Mezitím rozkrojíme zelené jablko, vykrojíme jádřinec a zbytek nakrájíme na kostičky, vařené brambory také na kostičky, křen nastrouháme a petrželku posekáme najemno. Tresku, brambory a jablka promícháme, rozdělíme do misek, smetanu osolíme, opepříme, smícháme s křenem a nalijeme na salát v miskách. Nakonec posypeme petrželkou, promícháme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.