Treska á la paimpolaise
85 min.
Ingredience
- 120gramůCibule
- 20gramůRybí kosti
- 1kusBylinky čerstvé - svazek
- 1000gramůTreska aljašská
- 150gramůMrkev kořen
- 700mililitrůVíno jablečné
- 80gramůŠalotka
- 30gramůMáslo čerstvé
- 50mililitrůOlej olivový
- 50gramůHřebenatka
- 1kusBobkový list
- 4gramyTymián čerstvý
- 40mililitrůProtlak rajčatový
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 200mililitrůZakysaná smetana
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 1kusRybí hlavy
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
822 kcal
Bílkoviny
51 g
Tuky
32 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 12 mrkve a 1 cibuli oloupeme, pokrájíme. Přidáme rybí hlavu, kosti a bylinky. Zalijeme cidrem a vaříme do zredukování poloviny objemu.
- 2Poté opepříme, osolíme a propasírujeme.
- 3Filety stočíme do závitků, lehce převážeme nití a dáme na 3 minuty vařit do připraveného vývaru.
- 4Zbytek cibule, mrkve a šalotku oloupeme a dáme restovat na rozpálené máslo s olejem. Přidáme hřebenatky, bobkový list a tymián.
- 5Necháme restovat 5 minut. Přilijeme 50 ml vývaru, protlak a 6 minut ohříváme.
- 6Pak mušle vyjmeme, omáčku zahustíme smetanou, rozšlehaným žloutkem, osolíme a opepříme.
- 7Tresku a mušle servírujeme přelité omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.