Treska na anglický způsob
55 min.
Ingredience
- 600gramůTreska aljašská
- 2lžičkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 300gramůBrambory vařené
- 80gramůMáslo čerstvé
- 4kusyVejce slepičí
- 300gramůPastinák
- 15gramůPetržel kudrnka
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
472 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
24 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
5 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Očištěnou tresku naporcujeme na větší kusy, vložíme do hrnce, zalijeme studenou vodou. Přivedeme k varu a vaříme na mírném ohni 15 minut, vyndáme z vody, osolíme, opepříme a necháme v teple. Do téže vody vložíme očištěný a pokrájený pastiňák, vodu osolíme a povaříme 10 minut. Scedíme a necháme okapat.
- 2Na talířích upravíme porce tresky, obložíme vařeným pastiňákem a vařenými bramborami, vše ještě zalijeme rozpuštěným máslem. Posypeme posekanou petrželkou a kostičkami uvařeného vejce natvrdo.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.