Treska na kysaném zelí
60 min.
Ingredience
- 10kusůJalovec
- 250gramůCibule
- 100gramůSýr Ementál (Primátor)
- 750gramůTreska aljašská
- 600gramůZelí kysané
- 250mililitrůVývar zeleninový
- 5gramůKmín celý
- 40gramůMáslo čerstvé
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 1kusBobkový list
- 200gramůZakysaná smetana
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
749 kcal
Bílkoviny
56 g
Tuky
35 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
5 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Na rozehřátém másle zesklovatíme nakrájenou cibuli, poté přidáme kysané zelí, vývar, kmín, jalovec a bobkový list. Dusíme na mírné teplotě asi 20 minut. Tresku nakrájíme na pruhy a okořeníme solí a pepřem. Poté zelí přemístíme do zapékací misky a na něj položíme maso. Rozmícháme žloutky, zakysanou smetanu a nasrouhaný ementál, směsí vše přelijeme a v předehřáté troubě pečeme 15 minut při 180 °C.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.