Treska pečená s krevetami
35 min.
Ingredience
- 800gramůTreska obecná
- 150gramůKrevety tygří - loupané
- 100gramůŽampiony čerstvé
- 200mililitrůVíno červené
- 120gramůCibule
- 8gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 30mililitrůCitronová šťáva
- 20gramůOlej olivový extra panenský
- 25gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
595 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
32 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
856 mg
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Filety z tresky osolíme, opepříme, žampiony nakrájíme na plátky, cibuli oloupeme, pokrájíme na kolečka a rozebereme na kroužky. V pánvi na másle podusíme cibuli s žampiony, pekáček vytřeme olejem, přiložíme ryby, posypeme cibulí se žampiony, podlijeme vínem, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme 10 minut. Přisypeme loupané krevety bez hlav a dopečeme ještě 5 minut.
- 2Upravíme na talíře, pokapeme citronovou šťávou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.