Treska pečená s rajčaty

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
289 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
10 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rajčata i jarní cibulky omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Bazalku opláchneme studenou vodou a okapanou nasekáme na jemno.
  • 2
    Tresku omyjeme, osušíme, pokapeme citronovou šťávou, opepříme a osolíme.
  • 3
    Na pečicí plech rozložíme alobal a potřeme ho máslem. Na jednu polovinu naskládáme plátky rajčat, aby se překrývaly. Na rajčata položíme nakrájenou cibulku, opepříme a osolíme, nahoru dáme tresku. Okraj alobalu ohneme, rybu pokapeme vínem a posypeme nakrájenou bazalkou. Prázdnou polovinu alobalu dáme přes rybu a okraje přes sebe přeložíme.
  • 4
    Plech se zabalenými rajčaty a rybou vložíme do trouby, kterou jsme předehřáli na 200 stupňů Celsia a pečeme 35 minut.
  • 5
    Tresku pak vyjmeme z alobalu a podáváme i s rajčaty a cibulí. Vhodnou přílohou je vařená rýže.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.