Treska pečená s rajčaty
50 min.
Ingredience
- 4kusyCibulka jarní
- 4kusyRajčata
- 400gramůTreska aljašská
- 2lžíceCitronová šťáva
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 3lžíceVíno bílé
- 1hrstBazalka
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
289 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
10 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Rajčata i jarní cibulky omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Bazalku opláchneme studenou vodou a okapanou nasekáme na jemno.
- 2Tresku omyjeme, osušíme, pokapeme citronovou šťávou, opepříme a osolíme.
- 3Na pečicí plech rozložíme alobal a potřeme ho máslem. Na jednu polovinu naskládáme plátky rajčat, aby se překrývaly. Na rajčata položíme nakrájenou cibulku, opepříme a osolíme, nahoru dáme tresku. Okraj alobalu ohneme, rybu pokapeme vínem a posypeme nakrájenou bazalkou. Prázdnou polovinu alobalu dáme přes rybu a okraje přes sebe přeložíme.
- 4Plech se zabalenými rajčaty a rybou vložíme do trouby, kterou jsme předehřáli na 200 stupňů Celsia a pečeme 35 minut.
- 5Tresku pak vyjmeme z alobalu a podáváme i s rajčaty a cibulí. Vhodnou přílohou je vařená rýže.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.