Treska po burgundsku
70 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1hrstPetržel - nať
- 1kusTymián čerstvý
- 2lžíceOlej stolní
- 170gramůAnglická slanina
- 170gramůŽampiony čerstvé
- 455mililitrůVíno červené
- 285mililitrůVývar rybí
- 1kusBobkový list
- 45gramůMáslo čerstvé
- 540gramůFilé z aljašské tresky
- 120gramůCibule sterilovaná
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
560 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
33 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Připravíme omáčku - rozpálíme v hrnci lžíci oleje a 15g másla, přidáme nakrájenou cibuli, 55g nakrájené slaniny, nakrájené žampiony a 15 minut smažíme. Poprášíme moukou a minutu smažíme.
- 2Přilijeme červené víno a vývar, přidáme bylinky, pepř a 30 minut za občasného míchání dusíme.
- 3Nakládané cibulky ponoříme na 2 minuty do vroucí vody. Necháme okapat a zbavíme slupky.
- 4V další pánvi rozpálíme zbytek oleje a 15g másla a osmahneme nakrájenou cibuli. Přidáme zbytek slaniny a smažíme dokřupava. Odstavíme.
- 5Nakrájené rybí maso na kostičky minutu smažíme ze všech stran.
- 6Rozpálíme zbytek másla a smažíme 3 minuty žampiony v celku.
- 7Omáčku nalijeme do hrnce, přidáme cibulku a slaninu a 10 minut povaříme.
- 8Přidáme tresčí maso a žampiony a vaříme, dokud není maso hotové.
- 9Ozdobíme petrželkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.