Treska s bylinkami
40 min.
Ingredience
- 600gramůTreska aljašská
- 1lžičkaSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 40gramůMáslo čerstvé
- 1kusBylinky čerstvé - svazek
- 200mililitrůVíno bílé
- 200mililitrůVoda pitná
- 1kusCitrony
- 15gramůPetržel kudrnka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
248 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
9 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
2 g
Cukr
480 mg
Postup přípravy
- 1Ryby dobře očistíme, nařízneme na hřbetu a vyndáme páteř. Tresky osolíme, opepříme i zevnitř, vložíme do máslem vymazaného pekáčku, zasypeme bylinkami, zakapeme šťávou z půlky citronu, podlijeme vínem, vodou a dáme zapéct. Pečeme v předehřáté troubě asi 20 minut.
- 2Porce ryby na talíři posypeme posekanou petrželkou a ozdobíme plátkem citronu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.