Treska s hranolky a tatarskou omáčkou
65 min.
Ingredience
- 1lžíceOlej rostlinný
- 1lžičkaCibulka jarní
- 85gramůMouka pšeničná hladká
- 1lžícePetržel kudrnka
- 0,5lžičkaSůl
- 600gramůTreska mražená
- 2hrnkyOlej slunečnicový
- 3kusyBrambory
- 1kusVejce slepičí
- 145mililitrůMajonéza
- 1lžíceKapary sterilované
- 1lžíceOkurky nakládané
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1980 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
204 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
2 g
Cukr
216 mg
Postup přípravy
- 1Připravíme si tatarskou omáčku - v míse smícháme majonézu, okurku, kapary, jarní cibulku a petrželku. Necháme v lednici vychladnout. Připravíme si těstíčko z mouky smíchané se solí, olejem a 100 ml studené vody.
- 2Pod studenou vodou opláchneme bramborové hranolky a necháme oschnout. Rozpálíme ve velkém hrnci olej a smažíme cca 7 minut dozlatova hranolky. Poté je necháme okapat a udržujeme teplé. Našleháme vejce a přimícháme do těstíčka.
- 3Snížíme plamen a do oleje kápneme lžičku těstíčka, měl by prskat. Kousky tresčího masa obalíme v těstíčku a dozlatova smažíme 7 minut. Poté necháme okapat.
- 4Servírujeme smaženou tresku osolenou hrubou solí a tatarskou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.