Treska s hranolky a tatarskou omáčkou

65 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1980 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
204 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
2 g
Cukr
216 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Připravíme si tatarskou omáčku - v míse smícháme majonézu, okurku, kapary, jarní cibulku a petrželku. Necháme v lednici vychladnout. Připravíme si těstíčko z mouky smíchané se solí, olejem a 100 ml studené vody.
  • 2
    Pod studenou vodou opláchneme bramborové hranolky a necháme oschnout. Rozpálíme ve velkém hrnci olej a smažíme cca 7 minut dozlatova hranolky. Poté je necháme okapat a udržujeme teplé. Našleháme vejce a přimícháme do těstíčka.
  • 3
    Snížíme plamen a do oleje kápneme lžičku těstíčka, měl by prskat. Kousky tresčího masa obalíme v těstíčku a dozlatova smažíme 7 minut. Poté necháme okapat.
  • 4
    Servírujeme smaženou tresku osolenou hrubou solí a tatarskou omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.