Treska s pórkem a kukuřicí
30 min.
Ingredience
- 500gramůTreska aljašská
- 1lžičkaCitronová šťáva
- 2kusyPórek
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 140gramůKukuřice cukrová nakládaná
- 2lžíceHořčice Dijonská
- 0,5decilitrVoda pitná
- 3lžíceOlej olivový
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
577 kcal
Bílkoviny
53 g
Tuky
14 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
8 g
Cukr
16 g
Postup přípravy
- 1Filety z tresky opláchneme pod studenou vodou, osušíme, příčně je nakrájíme na proužky, pokapeme citronovou šťávou, přikryjeme a necháme 15 minut uležet. Potom kousky ryby otřeme, opepříme a osolíme. Pórek omyjeme, necháme okapat a pak ho nakrájíme na kolečka. Kukuřici slijeme a necháme v sítu okapat. V misce smícháme vodu a hořčici.
- 2V pánvi rozehřejeme polovinu oleje a rybí kousky na něm za stálého míchání osmažíme ze všech stran. Osmažené vyjmeme, zabalíme do alobalu a uložíme v teple - například v mírně vyhřáté troubě.
- 3Do pánve přidáme zbylý olej, při potřásání pánví na něm smažíme 5 minut nakrájený pórek, pak přisypeme kukuřici, promícháme a do pánve přilijeme vodu s hořčicí, promícháme a ochutíme pepřem a solí. Do směsi v pánvi dáme osmažené rybí kousky, necháme prohřát a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.