Treska s rajčatovo-pomerančovou omáčkou

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
322 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
10 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
9 g
Cukr
35 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Porce filé lehce posolíme a pokapeme citronovou šťávou. Oloupeme cibuli a nakrájíme na kostičky. Omytá čerstvá rajčata zbavíme slupky a také nakrájíme na kostičky.
  • 2
    Rozpálíme slunečnicový olej v hrnci a krátce na něm podusíme cibuli s rajčaty.
  • 3
    Rozehřejeme troubu na 200 °C ( plyn stupeň 3 - 4, horkovzdušná trouba 180 °C ).
  • 4
    Vymačkáme pomeranče a spolu s pomerančovou marmeládou a rajčaty z plechovky přidáme do cibulovo-rajčatové hmoty. Necháme povařit. Granulovaným zeleninovým vývarem a pepřem dochutíme. Vložíme čerstvé filé z tresky do omáčky, chvíli je tam ponecháme, ale nevaříme.
  • 5
    Nahrubo nastrouháme, nebo na jemné proužky nakrájíme sýr. Filé, společně s rajčatovo-pomerančovou omáčkou vložíme do pečicí formy, zasypeme paprikou a sýrem. Na mírném stupni zapékáme v troubě dokud sýr není roztavený.
  • 6
    Během pečení na pánvi bez přidaného tuku opražíme sezamová semínka, kterými před podáváním filé posypeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.