Treska s rajčatovo-pomerančovou omáčkou
40 min.
Ingredience
- 300gramůTreska filety
- 1lžičkaCitronová šťáva
- 1lžičkaSůl
- 1kusCibule
- 4kusyRajčata
- 10mililitrůOlej slunečnicový
- 2kusyPomeranče
- 2lžičkyMarmeláda pomerančová
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1lžičkaVývar zeleninový
- 2lžičkySezamové semínko
- 60gramůSýr Eidam cihla 30%
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 300gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
322 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
10 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
9 g
Cukr
35 g
Postup přípravy
- 1Porce filé lehce posolíme a pokapeme citronovou šťávou. Oloupeme cibuli a nakrájíme na kostičky. Omytá čerstvá rajčata zbavíme slupky a také nakrájíme na kostičky.
- 2Rozpálíme slunečnicový olej v hrnci a krátce na něm podusíme cibuli s rajčaty.
- 3Rozehřejeme troubu na 200 °C ( plyn stupeň 3 - 4, horkovzdušná trouba 180 °C ).
- 4Vymačkáme pomeranče a spolu s pomerančovou marmeládou a rajčaty z plechovky přidáme do cibulovo-rajčatové hmoty. Necháme povařit. Granulovaným zeleninovým vývarem a pepřem dochutíme. Vložíme čerstvé filé z tresky do omáčky, chvíli je tam ponecháme, ale nevaříme.
- 5Nahrubo nastrouháme, nebo na jemné proužky nakrájíme sýr. Filé, společně s rajčatovo-pomerančovou omáčkou vložíme do pečicí formy, zasypeme paprikou a sýrem. Na mírném stupni zapékáme v troubě dokud sýr není roztavený.
- 6Během pečení na pánvi bez přidaného tuku opražíme sezamová semínka, kterými před podáváním filé posypeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.