Treska se špenátem
50 min.
Ingredience
- 80gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 1kilogramTreska aljašská
- 500gramůŠpenát listový čerstvý
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 250mililitrůBešamel
- 100gramůSýr Ementál (Primátor)
- 500mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
380 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
22 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Špenátové listy přebereme, povadlé vyhodíme, zbylé posekáme nahrubo.
- 2Tresku povaříme v osolené vodě 10 minut a stáhneme z kůže.
- 3Na pánvi rozpustíme máslo, přisypeme špenát, osolíme, opepříme, přidáme špetku mletého muškátového oříšku a orestujeme 2 minuty. Špenát i s máslem vlijeme do pekáčku, na něj položíme tresku, zalijeme bešamelem, posypeme strouhaným sýrem a dáme zapéct.
- 4Pečeme v předehřáté troubě 12 až 15 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.