Treska se švestkami
40 min.
Ingredience
- 600gramůTreska aljašská
- 150gramůKrevety tygří - loupané
- 150gramůCibulka jarní
- 10gramůCukr krupice
- 40mililitrůCalvados
- 30gramůMáslo čerstvé
- 20mililitrůCitronová šťáva
- 50mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 60mililitrůOlej stolní
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 50gramůŠvestky
- 10gramůKopr čerstvý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
415 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
25 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Vypeckované švestky nakrájíme na osminky a společně s jarními cibulkami nakrájenými na kroužky krátce orestujeme na oleji, přidáme cukr a ještě krátce opečeme. Ochutíme calvadosem, chvíli za stálého míchání opékáme a odstavíme.
- 2Krevety osmahneme na másle, přidáme citrónovou šťávu, kopr, smetanu a omáčku mírně zredukujeme.
- 3Filety osolíme, opepříme, ochutíme citrónovou šťávou a opečeme na horkém oleji. Pak na ně položíme krevety a zapečeme několik minut v troubě. Na talíře rozložíme švestky, na ně tresku, doplníme koprem a plátky citrónu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.