Treska v hořčicové omáčce
33 min.
Ingredience
- 250mililitrůVoda pitná
- 1kusCibule
- 4kusyTreska aljašská
- 15gramůSůl
- 1kusBobkový list
- 40gramůMáslo čerstvé
- 100mililitrůZakysaná smetana
- 5gramůPepř bílý
- 1lžíceHořčice
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1kusMrkev kořen
- 100mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 0,13litrVíno bílé
- 0,5kusCitrony
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1105 kcal
Bílkoviny
182 g
Tuky
29 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Plátky ryby omyjeme, osušíme a zakapeme citrónovou šťávou, obě strany osolíme.
- 2Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. Mrkev oškrábeme a nakrájíme ji na čtvrtky. Rybu dáme do menšího hrnce s vínem, vodou, zeleninou, bobkovým listem a vaříme 10–15 minut, při nízké teplotě.
- 3V pánvičce rozpálíme máslo, přidáme mouku a vymícháme zlatavou jíšku, přidáme hořčici, vývar, smetany, sůl a pepř. Povaříme 2–3 minuty.
- 4Rybu upravíme na mísu, zalijeme omáčkou a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.